BCG adviseert General Motors over herstructurering

16 april 2009 Consultancy.nl

De Amerikaanse overheid heeft Boston Consulting Group ingehuurd om adviezen uit te brengen over de toekomst van General Motors en Chrysler.

De waarde van de opdracht kan oplopen tot 7 miljoen dollar. Een groot deel van het werk bestaat uit het analyseren van GM’s herstructureringsplan en Chryslers voorgestelde alliantie met Fiat. BCG heeft de opdracht om samen met het Amerikaanse ministerie van Financiën en GM een financieel plan op te stellen dat ‘acceptable to the government’ is.

Adviesbureau BCG gaat onder meer prognoses maken van de automarkt voor de komende vijf jaar, van het potentiële marktaandeel van GM en Chrysler en van de verkoop van door Fiat ontworpen auto’s in de VS. Ook wordt onderzoek gedaan naar de waarde van de Fiat-technologien die aan Chrysler worden aangeboden, naar de staat van dienst van het Fiat-management op het gebied van turnarounds en naar de competitiviteit van de Chrysler-Fiat-producten. Verder worden onder meer GM’s marketingplannen en internationale operaties onderzocht.

Het grootste deel van het werk moet in drie maanden zijn afgerond. GM, dat al voor 13,4 miljard dollar aan overheidssteun kreeg, vecht momenteel voor zijn overleven. Chrysler (4 miljard dollar steun) heeft tot 30 april om zijn schulden terug te brengen en een alliantie met Fiat te sluiten, anders is het einde oefening.

Consultancy Nieuws

 • Baker Tilly Berk versterkt zorgtak met Finance4Care

  Baker Tilly Berk heeft Finance4Care aan zich verbonden, een financieel adviesbureau met een exclusieve focus op de gezondheidszorg. Hiermee breidt het accountants- en advieskantoor zijn zorgconsultancytak fors uit »

 • Rijnconsult lanceert Wendbaarheidsscan voor zorgsector

  Rijnconsult heeft een nieuwe tool gelanceerd waarmee zorginstellingen hun wendbaarheid in kaart kunnen brengen. De uitkomsten geven inzicht in de mate van wendbaarheid en het verbeterpotentieel »

Boston Consulting Group Nieuws

 • Robbert Kuppens CIO van Boston Consulting Group

  Boston Consulting Group heeft de Nederlander Robbert Kuppens benoemd tot de nieuwe wereldwijde Chief Information Officer. De voormalig CIO van Cisco neemt het stokje over van Tom Dionisio »

 • Zanger en BCG alumnus John Legend bij College Tour

  Vanavond is John Legend te gast bij het populaire programma ‘College Tour’. Bij weinig mensen is bekend dat John Legend zijn loopbaan ooit als management consultant is begonnen bij The Boston Consulting Group »