BCG adviseert General Motors over herstructurering

16 april 2009 Consultancy.nl

De Amerikaanse overheid heeft Boston Consulting Group ingehuurd om adviezen uit te brengen over de toekomst van General Motors en Chrysler.

De waarde van de opdracht kan oplopen tot 7 miljoen dollar. Een groot deel van het werk bestaat uit het analyseren van GM’s herstructureringsplan en Chryslers voorgestelde alliantie met Fiat. BCG heeft de opdracht om samen met het Amerikaanse ministerie van Financiën en GM een financieel plan op te stellen dat ‘acceptable to the government’ is.

Adviesbureau BCG gaat onder meer prognoses maken van de automarkt voor de komende vijf jaar, van het potentiële marktaandeel van GM en Chrysler en van de verkoop van door Fiat ontworpen auto’s in de VS. Ook wordt onderzoek gedaan naar de waarde van de Fiat-technologien die aan Chrysler worden aangeboden, naar de staat van dienst van het Fiat-management op het gebied van turnarounds en naar de competitiviteit van de Chrysler-Fiat-producten. Verder worden onder meer GM’s marketingplannen en internationale operaties onderzocht.

Het grootste deel van het werk moet in drie maanden zijn afgerond. GM, dat al voor 13,4 miljard dollar aan overheidssteun kreeg, vecht momenteel voor zijn overleven. Chrysler (4 miljard dollar steun) heeft tot 30 april om zijn schulden terug te brengen en een alliantie met Fiat te sluiten, anders is het einde oefening.

Consultancy Nieuws

 • Advies en coachingsbureau Vortexx zet in op empathie

  Het consultancydomein is een adviesbureau rijker: Vortexx is opgericht door drie ondernemers, die gezamenlijk, maar elk op geheel eigen wijze bedrijfscoaching invullen en organisaties helpen met innovatief ondernemerschap »

 • Grontmij en Rebel ontwikkelen investeringsstrategie

  De Wereldbank en de International Finance Cooperation hebben de Nederlandse bureaus Grontmij en Rebel ingehuurd om een strategie te ontwikkelen voor investeringen in de Bangladesh delta »

Boston Consulting Group Nieuws

 • WEF: Studenten missen vaardigheden 21ste eeuw

  Studenten die nu afstuderen missen noodzakelijke vaardigheden die cruciaal zijn voor hun succes in de 21ste eeuw, blijkt uit onderzoek van The Boston Consulting Group (BCG) en het World Economic Forum (WEF) »

 • Markt voor zelfrijdende auto bereikt 77 miljard in 2035

  De wereldwijde markt voor zelfrijdende auto’s zal tegen 2035 $77 miljard waard zijn. De vraag wordt vooral gestuwd door verbetering van veiligheid, lagere verzekeringspremies en een prettigere berijdersbeleving »