BCG adviseert General Motors over herstructurering

16 april 2009 Consultancy.nl

De Amerikaanse overheid heeft Boston Consulting Group ingehuurd om adviezen uit te brengen over de toekomst van General Motors en Chrysler.

De waarde van de opdracht kan oplopen tot 7 miljoen dollar. Een groot deel van het werk bestaat uit het analyseren van GM’s herstructureringsplan en Chryslers voorgestelde alliantie met Fiat. BCG heeft de opdracht om samen met het Amerikaanse ministerie van Financiën en GM een financieel plan op te stellen dat ‘acceptable to the government’ is.

Adviesbureau BCG gaat onder meer prognoses maken van de automarkt voor de komende vijf jaar, van het potentiële marktaandeel van GM en Chrysler en van de verkoop van door Fiat ontworpen auto’s in de VS. Ook wordt onderzoek gedaan naar de waarde van de Fiat-technologien die aan Chrysler worden aangeboden, naar de staat van dienst van het Fiat-management op het gebied van turnarounds en naar de competitiviteit van de Chrysler-Fiat-producten. Verder worden onder meer GM’s marketingplannen en internationale operaties onderzocht.

Het grootste deel van het werk moet in drie maanden zijn afgerond. GM, dat al voor 13,4 miljard dollar aan overheidssteun kreeg, vecht momenteel voor zijn overleven. Chrysler (4 miljard dollar steun) heeft tot 30 april om zijn schulden terug te brengen en een alliantie met Fiat te sluiten, anders is het einde oefening.

Consultancy Nieuws

 • De 10 beste en slechtste landen om te wonen / leven

  Als het op geluk aankomt, zijn mensen in Zuid-Amerika wereldwijd de koploper. Mensen in Zuid Amerika zijn gezonder, hebben een beter sociaal leven en ervaren een hogere mate van zingeving »

 • Interview met Ooa voorzitter Jan Willem Kradolfer

  Een interview met Jan Willem Kradolfer, voorzitter van de Ooa, de beroepsvereniging voor organisatieadviseurs, over de Orde, kwaliteit in het adviesvak en de 2015 editie van het ICMCI consultancy congres »

Boston Consulting Group Nieuws

 • 20 meest prestigieuze strategie bureaus in Frankrijk

  McKinsey, Boston Consulting Group en Bain zijn volgens Franse studenten de meest prestigieuze strategie bureaus in Frankrijk. Als het op reputatie aankomt, overheersen de Amerikaanse bureaus »

 • BCG helpt Italiaanse centrale bank met opzet bad bank

  Banca D’Italia, de Italiaanse centrale bank, heeft The Boston Consulting Group ingehuurd om de ontwikkeling en oprichting van een 'bad bank' te begeleiden. Het consultancycontract heeft een waarde van bijna €400.000 »