BCG adviseert General Motors over herstructurering

16 april 2009 Consultancy.nl

De Amerikaanse overheid heeft Boston Consulting Group ingehuurd om adviezen uit te brengen over de toekomst van General Motors en Chrysler.

De waarde van de opdracht kan oplopen tot 7 miljoen dollar. Een groot deel van het werk bestaat uit het analyseren van GM’s herstructureringsplan en Chryslers voorgestelde alliantie met Fiat. BCG heeft de opdracht om samen met het Amerikaanse ministerie van Financiën en GM een financieel plan op te stellen dat ‘acceptable to the government’ is.

Adviesbureau BCG gaat onder meer prognoses maken van de automarkt voor de komende vijf jaar, van het potentiële marktaandeel van GM en Chrysler en van de verkoop van door Fiat ontworpen auto’s in de VS. Ook wordt onderzoek gedaan naar de waarde van de Fiat-technologien die aan Chrysler worden aangeboden, naar de staat van dienst van het Fiat-management op het gebied van turnarounds en naar de competitiviteit van de Chrysler-Fiat-producten. Verder worden onder meer GM’s marketingplannen en internationale operaties onderzocht.

Het grootste deel van het werk moet in drie maanden zijn afgerond. GM, dat al voor 13,4 miljard dollar aan overheidssteun kreeg, vecht momenteel voor zijn overleven. Chrysler (4 miljard dollar steun) heeft tot 30 april om zijn schulden terug te brengen en een alliantie met Fiat te sluiten, anders is het einde oefening.

Consultancy Nieuws

 • Scenter versterkt team met drie nieuwe consultants

  Scenter heeft de gelederen versterkt met drie nieuwe adviseurs. Maurice Kostons, Marieke van Werven en Froukje van der Lende zijn de afgelopen maanden bij het organisatieadviesbureau uit Driebergen gestart »

 • Millward Brown Digital koopt Amerikaanse InsightExpress

  Millward Brown, een van de grootste media consultancybureaus, heeft InsightExpress gekocht, een Amerikaanse provider van media analytics. InsightExpress zal geïntegreerd worden in Millward Brown’s Digital business unit »

Boston Consulting Group Nieuws

 • Boston Consulting Group licht jeugdopleiding Ajax door

  Ajax gaat meer investeren in zijn jeugdopleiding. Om inzicht te krijgen in hoeveel meer er besteed moet worden is consultancybureau The Boston Consulting Group ingeschakeld om de jeugdopleiding door te lichten »

 • BCG Digital Ventures koopt consultancybureau S&C

  The Boston Consulting Group heeft S&C gekocht, een digitaal designbureau uit Sydney, Australië. Twintig consultants maken de overstap naar BCG, en worden geïntegreerd in diens 'Digital Ventures' business unit »