BCG adviseert General Motors over herstructurering

16 april 2009 Consultancy.nl

De Amerikaanse overheid heeft Boston Consulting Group ingehuurd om adviezen uit te brengen over de toekomst van General Motors en Chrysler.

De waarde van de opdracht kan oplopen tot 7 miljoen dollar. Een groot deel van het werk bestaat uit het analyseren van GM’s herstructureringsplan en Chryslers voorgestelde alliantie met Fiat. BCG heeft de opdracht om samen met het Amerikaanse ministerie van Financiën en GM een financieel plan op te stellen dat ‘acceptable to the government’ is.

Adviesbureau BCG gaat onder meer prognoses maken van de automarkt voor de komende vijf jaar, van het potentiële marktaandeel van GM en Chrysler en van de verkoop van door Fiat ontworpen auto’s in de VS. Ook wordt onderzoek gedaan naar de waarde van de Fiat-technologien die aan Chrysler worden aangeboden, naar de staat van dienst van het Fiat-management op het gebied van turnarounds en naar de competitiviteit van de Chrysler-Fiat-producten. Verder worden onder meer GM’s marketingplannen en internationale operaties onderzocht.

Het grootste deel van het werk moet in drie maanden zijn afgerond. GM, dat al voor 13,4 miljard dollar aan overheidssteun kreeg, vecht momenteel voor zijn overleven. Chrysler (4 miljard dollar steun) heeft tot 30 april om zijn schulden terug te brengen en een alliantie met Fiat te sluiten, anders is het einde oefening.

Consultancy Nieuws

 • Koopkracht gepensioneerden daalt komende jaren fors

  Pensioenfondsen en hun deelnemers ondervinden de komende jaren forse hinder van de gewijzigde pensioenwetgeving. De koopkracht van gepensioneerden daalt de komende tien jaar gemiddeld met nog eens 5% »

 • Enigma Consulting zoekt jong talent voor traineeship

  Enigma Consulting is op zoek naar zes Trainees die als Financial Consultant het team komen versterken. Voor de vacature is het adviesbureau uit Zeist op zoek naar ondernemende en zelfbewuste kandidaten »

Boston Consulting Group Nieuws

 • KLM wil High Performance Organization (HPO) worden

  KLM moet voor €700 miljoen besparen en dat gaat ten koste van banen – volgens een intern reorganisatieplan wordt een kwart van zowel het management als het ondersteunend personeel boventallig verklaard »

 • Oliver Wyman en BCG helpen BNP met transformatie

  BNP Paribas wil in 2019 een kostenbesparing van 20% realiseren en tegelijkertijd zijn omzet verhogen. Om deze ambitie te verwezenlijken schakelde de bank adviesbureaus Oliver Wyman en The Boston Consulting Group in »