The Hackett Group koopt REL Consultancy Group

1 december 2005 Consultancy.nl

Answerthink, het moederconcern van The Hackett Group, heeft REL Consultancy Group overgenomen. REL Consultancy Group is een bedrijf dat zich specialiseert op cashverbeteringen uit werkkapitaal en bedrijfsactiviteiten. De activiteiten van REL zullen geïntegreerd worden in de dienstenportefeuille van The Hackett Group, het adviesbedrijf van Answerthink. Answerthink betaalt circa $32 miljoen voor REL.

De expertise van REL zal vooral het intellectueel kapitaal van Hackett op het gebied van werkkapitaal en supply chain sterk uitbreiden. Bovendien breidt REL, met ongeveer de helft van haar inkomsten en associates buiten de V.S., de dienstverlening en de verkoopkanaalmogelijkheden van The Hackett Group wereldwijd belangrijk uit door het openen van vestigingen in Frankrijk, Italië, Spanje en Singapore. Ook wordt de aanwezigheid van het bedrijf uitgebreid op de Britse en de Duitse markt.

"REL brengt onze organisatie een groot aantal strategische synergieën," aldus Answerthink Chairman en CEO Ted Fernandez. "Naast een zeer getalenteerde groep associates krijgen we de beschikking over het marktleidende wereldwijde merk op het gebied van werkkapitaalmanagement, intellectueel kapitaal en data die onze repository van op empirisch onderzoek gebaseerde best practices verder uitbereiden dan SG&A en bovendien een belangrijke uitbreiding betekenen van ons mondiaal bereik. Dit is weer een cruciale stap voorwaarts bij het op de kaart zetten van The Hackett Group als het meest vooraanstaande bedrijf ter wereld op het gebied van strategisch advies."

"Naast haar rijke geschiedenis op het gebied van credit-to-collection en procure-to-pay zal REL ons intellectueel kapitaal en onze mogelijkheden op het gebied van de supply chain sterk uitbreiden. Circa 40% van de inkomsten van REL in 2005 betrof klanteninitiatieven op het gebied van vraagplanning en voorraadbeheer, gerealiseerd via hun forecast-to-fulfill aanbod."

Steve Payne, CEO van REL, formuleert het als volgt: "In de Fortune 1000 heeft Hackett zich bewezen als sterke partner op het gebied van verandering; het heeft duizenden bedrijven geholpen meer rendement te halen uit hun SG&A-uitgaven. Ons gecombineerd vermogen om een klant te ondersteunen bij vrije cashflow via zowel bedrijfswinsten als werkkapitaalverbeteringen betekent een fascinerend aanbod aan executives die op zoek zijn naar manieren om aanvullende financiële bronnen te creëren. Hackett heeft duidelijk haar waarde aangetoond voor de meest succesvolle CEOs ter wereld en hun executives. We vinden het erg spannend om onze krachten te bundelen met die van The Hackett Group en Answerthink en zijn van mening dat ons gecombineerde aanbod onze mogelijkheden om klanten te helpen duurzame ondernemingswaarde te genereren verder zal verbeteren."

Consultancy Nieuws

 • 250 deelnemers bezoeken Lean Six Sigma Seminar

  Op 8 oktober vindt de Lean Six Sigma Seminar 2015 plaats, georganiseerd door UNC Plus Delta. Tijdens het evenement staat er een vraag centraal: ‘Hoe zorg je met Lean Six Sigma voor blijvende impact?’ »

 • First Consulting ontwikkelt KPI dashboard voor klant

  First Consulting heeft een netbeheerder geholpen bij het professionaliseren van operationeel management. Deze netbeheerder is verantwoordelijk voor zowel instandhouding als nieuwbouw van energie-infrastructuur »

The Hackett Group Nieuws

 • Hackett Group: Inkoopmodel van executer naar enabler

  Door de druk van de 'business' en klanten moeten inkooporganisaties hun service model kantelen van ‘process executers’ naar ‘process enablers’. Dit blijkt uit een onderzoek van The Hackett Group onder inkoopmanagers.

 • The Hackett Group: Reshoring bereikt tipping point

  Ondanks dat outsourcing de afgelopen jaren booming was lijkt deze trend nu geleidelijk om te keren. Bedrijven kiezen steeds vaker voor reshoring. In de VS heeft reshoring zelfs al het 'tipping point' bereikt.