Simon-Kucher & Partners koploper in Marketing & Sales

30 augustus 2011 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners is volgens een studie van Duitsland’s leidende management-tijdschrift Manager Magazin het nummer 1 adviesbureau op het gebied van Marketing & Sales. Daarmee wordt de behaalde eerste positie uit 2007 geprolongeerd. Simon-Kucher & Partners wordt gevolgd door Boston Consulting Group en McKinsey & Company. Het onderzoek is gehouden onder 452 executives werkzaam bij grote bedrijven tussen februari en juni 2011.

Volgens Onno Oldeman, Managing Partner van het Amsterdamse kantoor van Simon-Kucher & Partners, is de uitkomst van de studie een bevestiging dat Simon-Kucher’s focus op marketing & sales zijn vruchten afwerpt. “Je ziet dat klanten en medewerkers de duidelijkheid van onze koers omarmen. Onze ambitie is om de leidende reputatie die we hebben in Duitsland, Frankrijk en Engeland ook in andere landen, waaronder Nederland, verder uit te bouwen”, aldus Oldeman.

Focus op specialisme
Het komt steeds vaker voor dat specialistische adviesbureaus hoog scoren in dergelijke rankings. De meer generalistische adviesbureaus bieden op steeds meer gebieden hun diensten aan, waardoor klanten deze bedrijven moeilijk van elkaar weten te onderscheiden en het steeds onduidelijker wordt waar hun kwaliteiten liggen. Dit komt ten goede van de specialistische kantoren als o.a. Simon-Kucher & Partners, dat bewust kiest voor een focus op Marketing en Sales adviesdiensten.

Over Simon-Kucher & Partners
Simon-Kucher & Partners is een internationaal adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van strategie, marketing en sales. Simon-Kucher & Partners wordt wereldwijd beschouwd als leidende adviseur op het gebied van pricing. Simon-Kucher & Partners is opgericht in 1985, en werkt met meer dan 500 adviseurs in 23 kantoren wereldwijd.

Consultancy Nieuws

 • Tour De France Utrecht routeplanner gelanceerd

  Utrechts adviesbureau Conclusion heeft samen met Le Tour Utrecht en de Fietsersbond een routeplanner gecreëerd die fietsers door Utrecht heen leiden tijdens de Tour de France Grand Départ dit weekend »

 • PA Consulting ondersteunt Ben Ainslie Racing team

  Om de America’s Cup binnen te slepen is een fijn staaltje teamwork nodig. Om de kansen van het Ben Ainslie Racing team te verhogen heeft het team een partnership afgesloten met PA Consulting Group »

Simon-Kucher & Partners Nieuws

 • Creditcard bedrijven laten miljoenenomzet liggen

  Creditcardmaatschappijen laten miljoenen aan omzet liggen. Volgens Simon-Kucher kan een verbeterde focus op de belangrijkste marketing principes, in combinatie met best practices in sales, miljoenen opleveren »

 • Simon-Kucher verdrievoudigt omzet in 10 jaar

  2014 was een recordjaar voor Simon-Kucher & Partners. De omzet van het consultancybureau groeide opnieuw met dubbele cijfers, naar €172 miljoen. Vergeleken met 10 jaar terug is de omzet meer dan verdrievoudigd »