Simon-Kucher & Partners koploper in Marketing & Sales

30 augustus 2011 Consultancy.nl

Simon-Kucher & Partners is volgens een studie van Duitsland’s leidende management-tijdschrift Manager Magazin het nummer 1 adviesbureau op het gebied van Marketing & Sales. Daarmee wordt de behaalde eerste positie uit 2007 geprolongeerd. Simon-Kucher & Partners wordt gevolgd door Boston Consulting Group en McKinsey & Company. Het onderzoek is gehouden onder 452 executives werkzaam bij grote bedrijven tussen februari en juni 2011.

Volgens Onno Oldeman, Managing Partner van het Amsterdamse kantoor van Simon-Kucher & Partners, is de uitkomst van de studie een bevestiging dat Simon-Kucher’s focus op marketing & sales zijn vruchten afwerpt. “Je ziet dat klanten en medewerkers de duidelijkheid van onze koers omarmen. Onze ambitie is om de leidende reputatie die we hebben in Duitsland, Frankrijk en Engeland ook in andere landen, waaronder Nederland, verder uit te bouwen”, aldus Oldeman.

Focus op specialisme
Het komt steeds vaker voor dat specialistische adviesbureaus hoog scoren in dergelijke rankings. De meer generalistische adviesbureaus bieden op steeds meer gebieden hun diensten aan, waardoor klanten deze bedrijven moeilijk van elkaar weten te onderscheiden en het steeds onduidelijker wordt waar hun kwaliteiten liggen. Dit komt ten goede van de specialistische kantoren als o.a. Simon-Kucher & Partners, dat bewust kiest voor een focus op Marketing en Sales adviesdiensten.

Over Simon-Kucher & Partners
Simon-Kucher & Partners is een internationaal adviesbureau gespecialiseerd op het gebied van strategie, marketing en sales. Simon-Kucher & Partners wordt wereldwijd beschouwd als leidende adviseur op het gebied van pricing. Simon-Kucher & Partners is opgericht in 1985, en werkt met meer dan 500 adviseurs in 23 kantoren wereldwijd.

Consultancy Nieuws

 • Acht consultancybureaus doen mee aan Low Car Diet

  Het initiatief Low Car Diet is momenteel in volle gang. Ook 8 adviesbureaus gaan de uitdaging aan om op een andere manier te reizen naar het werk: Accenture, Arcadis, Capgemini, CGI, EY, KPMG, McKinsey en Rijnconsult »

 • MBCF: Nederlandse ICT overnamemarkt wispelturig

  De Nederlandse ICT-overnamemarkt bevindt zich in een wispelturige fase. Het vorige kwartaal leek het de goede kant op te gaan, maar de nieuwste cijfers tonen echter dat er wellicht wat te vroeg gejuicht is »

Simon-Kucher & Partners Nieuws

 • Simon-Kucher organiseert Strategy Masterclass

  Op 16 oktober 2014 organiseert Simon-Kucher & Partners een ‘Strategy Masterclass’. Tijdens het evenement krijgen de deelnemers een goed beeld van strategy consulting en hoe het is om te werken voor Simon-Kucher »

 • Omzetrecord voor consultancybureau Simon-Kucher

  Simon-Kucher & Partners heeft sterke resultaten geboekt de eerste zes maanden van 2014. Het internationale adviesbureau behaalde een omzet van €82.5 miljoen, ongeveer 14% meer dan in dezelfde periode vorig jaar »