Ecorys en topeconomen lanceren website Economie.nl

27 april 2012 Consultancy.nl

In het buitenland is het fenomeen al bekend, maar nu krijgt Nederland er ook een: een blog waar vooraanstaande economen hun visie geven op economische en actuele thema’s. Negen topeconomen hebben zich verbonden aan de website Economie.nl, waaronder initiatiefnemer Marcel Canoy (hoofdeconoom van Ecorys en hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg). De site heeft de doelstelling om hét podium te worden voor economie en beleid.

Economie.nl is eigendom van Ecorys - het adviesbureau heeft ESB het recht gegeven gebruik te maken van de domeinnaam – zo zullen bijvoorbeeld alle ESB-artikelen worden doorgeplaatst op de website. Daarnaast is er een volledige economie-agenda en een ‘wie-is-wie in economie’ rubriek. 

Topeconomen
Economen die zich hebben aangesloten bij Economie.nl zijn Eric Bartelsman (Vrije Universiteit), Arnoud Boot (Universiteit van Amsterdam), Marco Haan (Universiteit van Groningen), Lex Hoogduin (Universiteit van Amsterdam), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit), Thijs Knaap (APG), en Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam) en Sandra Phlippen van het vakblad Economisch Statistische Berichten (ESB). De economen zijn vrij in hun onderwerpkeuze.

Gezamenlijk platform
Volgens Canoy is het van grote toegevoegde waarde dat topeconomen hun meningen op een platform kunnen presenteren: “Diverse economen hebben wel hun eigen blog, maar daar komen ze door drukke werkzaamheden vaak maar weinig aan toe. Op Economie.nl willen we dagelijks een nieuwe bijdrage”.

Consultancy Nieuws

 • Capco opent nieuw kantoor in Singapore, 3de in Azie

  Capco heeft een kantoor geopend in Singapore, zijn derde kantoor in Azië. Het groeipad van zijn Hong Kong vestiging dient als voorbeeld, ondertussen heeft het adviesbureau zijn zinnen gezet op verdere uitbreiding in de regio »

 • OC&C verhuist naar De Nieuwe Boompjes, Rotterdam

  OC&C Strategy Consultants verhuist over enkele maanden van kantoor binnen Rotterdam. Het strategie adviesbureau zal het voormalige pand van De Nederlandsche Bank betrekken aan De Boompjes 250 in Rotterdam »

Ecorys Nieuws

 • Restauratiefondsplus hypotheek levert positieve bijdrage

  De eerste resultaten zijn bekend van de effecten van herbestemming en restauratie van monumenten. Onderzoek van Ecorys wijst o.a. uit dat de waarde van het monument stijgt en omgeving aantrekkelijker wordt »

 • Rik van Terwisga sectorleider Water bij Ecorys

  Onderzoeks- en adviesbureau Ecorys heeft het team versterkt met Rik van Terwisga. De ervaren consultant en bestuurder in de watersector gaat aan de slag als sectorleider Water, Milieu & Regionale Economie »