Ecorys en topeconomen lanceren website Economie.nl

27 april 2012 Consultancy.nl

In het buitenland is het fenomeen al bekend, maar nu krijgt Nederland er ook een: een blog waar vooraanstaande economen hun visie geven op economische en actuele thema’s. Negen topeconomen hebben zich verbonden aan de website Economie.nl, waaronder initiatiefnemer Marcel Canoy (hoofdeconoom van Ecorys en hoogleraar economie aan de Universiteit van Tilburg). De site heeft de doelstelling om hét podium te worden voor economie en beleid.

Economie.nl is eigendom van Ecorys - het adviesbureau heeft ESB het recht gegeven gebruik te maken van de domeinnaam – zo zullen bijvoorbeeld alle ESB-artikelen worden doorgeplaatst op de website. Daarnaast is er een volledige economie-agenda en een ‘wie-is-wie in economie’ rubriek. 

Topeconomen
Economen die zich hebben aangesloten bij Economie.nl zijn Eric Bartelsman (Vrije Universiteit), Arnoud Boot (Universiteit van Amsterdam), Marco Haan (Universiteit van Groningen), Lex Hoogduin (Universiteit van Amsterdam), Bas Jacobs (Erasmus Universiteit), Thijs Knaap (APG), en Sweder van Wijnbergen (Universiteit van Amsterdam) en Sandra Phlippen van het vakblad Economisch Statistische Berichten (ESB). De economen zijn vrij in hun onderwerpkeuze.

Gezamenlijk platform
Volgens Canoy is het van grote toegevoegde waarde dat topeconomen hun meningen op een platform kunnen presenteren: “Diverse economen hebben wel hun eigen blog, maar daar komen ze door drukke werkzaamheden vaak maar weinig aan toe. Op Economie.nl willen we dagelijks een nieuwe bijdrage”.

Consultancy Nieuws

 • &samhoud bundelt krachten met gamification expert

  Consultancybureau &samhoud heeft een belang genomen in Ranj, een specialist op het gebied van applied gaming. Ranj heeft circa 30 mensen in dienst, werkzaam vanuit kantoren in Rotterdam, Hamburg en Minneapolis »

 • Chinese verstedelijking leidt tot mobiliteitsuitdagingen

  De grote verwachte toename in Chinese verstedelijking, als gevolg van economische groei, zal voor grote uitdagingen in het stadvervoer zorgen en leiden tot meer files, vervuiling en minder toegankelijk openbaar vervoer »

Ecorys Nieuws

 • FD Mediagroep koopt ESB, merkrecht blijft bij Ecorys

  Het zakelijk blad Economisch Statistische Berichten is overgenomen door FD Mediagroep. Het merkrecht van ESB, dat nu in handen is van Ecorys, blijft eigendom van het Rotterdamse onderzoeks- en adviesbureau »

 • Innovatieve EU arbeidsmobiliteitregeling voor jeugd

  De EC heeft Ecorys ingehuurd om zijn gelanceerde arbeidsmobiliteitregeling voor de jeugd te evalueren. Ecorys concludeert dat het initiatief innovatief en relevant is voor het bestrijden van jeugdwerkloosheid »