Nieuwe strategie ConQuaestor gericht op CFO agenda

24 april 2012 Consultancy.nl

ConQuaestor heeft haar nieuwe strategie voor de komende jaren bekendgemaakt. Het finance adviesbureau gaat zich meer richten op integrale diensten voor de CFO en finance afdeling. Zo gaat ConQuaestor haar Treasury en Business Intelligence diensten verder ontwikkelen. Ook gaat het consultancykantoor via een internationaal samenwerkingsverband haar "kennis en ervaring" uitbreiden.

ConQuaestor is een adviesbureau met circa 400 consultants en interim managers.

Jaarcijfers
Ook heeft ConQuaestor haar jaarcijfers van 2011 uitgebracht. De omzet is in het afgelopen jaar gedaald met 14% van €65,2 miljoen in 2010 naar €55,9 miljoen in 2011. Volgens het finance adviesbureau presteerde het hiermee “beter dan de markt als geheel, die met circa 25% is gekrompen”.

Omzetontwikkeling
De omzetontwikkeling van ConQuaestor varieerde sterk per sector. De financiële sector, inclusief banken en verzekeraars, die 20% van de omzet vertegenwoordigt, was in 2011 redelijk stabiel. De opdrachten vanuit de publieke sector, die 30% van de omzet vertegenwoordigen, zijn sterk afgenomen. De krimp bij de overheid werd voor een deel opgevangen door projecten in de gezondheidszorg en in het onderwijs. Bij de sectoren Handel, Industrie en Dienstverlening, die circa 50% van de omzet vertegenwoordigen, was eveneens een lichte krimp te zien.

Jan Bosman, bestuurslid van ConQuaestor: “Gezien de markt en het economische klimaat heeft ConQuaestor het goed gedaan in 2011. Dit hebben we in het bijzonder te danken aan het vertrouwen van onze klanten in onze dienstverlening en de inzet van onze professionals. Na het voorzichtige herstel eind 2011 zagen we in het eerste kwartaal 2012 weer een lichte krimp. Desondanks verwachten we in 2012 ons marktaandeel te kunnen versterken”.

Consultancy Nieuws

 • PwC: Economische waarde Nederlands voetbal 2,18 miljard

  Het Nederlandse voetbal heeft een economische waarde heeft van €2,18 miljard, zo’n 0,34 procent van het BBP. BVO’s nemen ruim €1,3 miljard voor hun rekening, het amateurvoetbal is goed voor bijna €800 miljoen »

 • Zuidas kwart duurzamer dan Nederlands gemiddelde

  De kantoorgebouwen op de Amsterdamse Zuidas zijn aanzienlijk duurzamer dan in de rest van Nederland. Gemiddeld scoren de kantoren 53% op gebouwduurzaamheid – 26% hoger dan het landelijk gemiddelde »

ConQuaestor Nieuws

 • Manpower reikt Tapfin Award uit aan ConQuaestor

  Manpower heeft de Tapfin award uitgereikt aan ConQuaestor. De award werd afgelopen week uitgereikt tijdens de jaarlijkse leveranciersmeeting voor alle Managed Service Provider-preferred suppliers van Tapfin »

 • ConQuaestor en Unit4 werken samen in onderwijs

  Unit4 en ConQuaestor hebben een strategische samenwerking gesloten. Gezamenlijk gaan beide bedrijven de hogere educatieve sector in Nederland bedienen met geïntegreerde consultancydiensten en software »