HofP: Leiders moeten zich beperken tot de essentie

13 april 2012 Consultancy.nl

House of Performance heeft de landelijke campagne ‘Wat is de bedoeling?' gelanceerd. Met de campagne roept het adviesbureau uit Utrecht leidinggevenden op om zich tot de essentie te beperken, zodat ze hun werkzaamheden efficiënter en effectiever kunnen uitvoeren. Op alle grote stations zijn gisteren in totaal 10.000 armbandjes uitgedeeld. Daarnaast heeft House of Performance de website widb.nl gelanceerd met tips voor managers over leidinggeven en aansturen.

House of Performance is een organisatieadviesbureau dat gespecialiseerd is in het begeleiden van verandertrajecten.

Boek: Geef Gas Bij Oranje!
Als onderdeel van de campagne lanceert het organisatie-adviesbureau ook een nieuw boek: Geef Gas Bij Oranje! In het boek presenteren de auteurs vijftig herkenbare organisatieproblemen die worden opgelost met een tegendraadse, vernieuwende of atypische aanpak. Het boek is een co-productie van alle adviseurs van House of Performance en is uit het bedrijfsleven gegrepen.

Lees hier meer over het boek Geef Gas Bij Oranje 

Renée de Boo, partner bij House of Performance: “Tijdens het schrijven van ons boek kwamen we erachter dat de simpele vraag: ‘Wat is de bedoeling?’ een flinke eerste stap is in het vereenvoudigen van moeilijke problemen. “Wat is de bedoeling?” creëert ruimte voor het individu om zich echt te verbinden aan de organisatie en stimuleert daardoor samenwerking. Gevolg is dat veel bewuster keuzes gemaakt kunnen worden over de inzet van schaarse middelen als tijd, energie en geld. En hierdoor effectiever en efficiënter gewerkt wordt. Op termijn levert dat een beter resultaat voor de klant en een grotere betrokkenheid van de individuele medewerkers.”

Consultancy Nieuws

 • Qhuba: Zorg zet strategische stappen op ICT gebied

  Strategische keuzes in de zorg zijn lange tijd uitgesteld, maar in het kader van krappere budgetten en een efficiënter en effectiever zorgproces zullen de komende periode de nodige stappen gezet worden »

 • Utrecht en Ecofys genomineerd voor EUROCITIES Award

  EUROCITIES heeft de negen genomineerde steden voor zijn jaarlijkse awarduitreiking bekend gemaakt. Onder de potentiële winnaars bevindt zich ook een project van de Gemeente Utrecht en Ecofys »

House of Performance Nieuws

 • Experimenteren in zorg stimuleert innovatie en kwaliteit

  De financiering door de zorgverzekeraar, externe verantwoording en wet- en regelgeving maakt experimenteren in de zorgsector moeilijk. Om innovatie mogelijk te maken is experimenteren van groot belang »

 • House of Performance gastheer Ondernemer v/h Jaar

  Vandaag vindt de 6de editie van de ‘ondernemer van het jaar’ verkiezing plaats op het kantoor van House of Performance. Thijs Otto van Es, partner bij het organisatieadviesbureau, zal tevens als juryvoorzitter fungeren »