22 adviesbureaus op World Economic Forum in Davos

6 februari 2012 Consultancy.nl

Het World Economic Forum (WEF) heeft in de laatste week van januari plaatsgevonden in het mondaine Davos. Deze jaarlijkse bijeenkomst van de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici en geselecteerde intellectuelen en journalisten, telt in totaal zo'n 2.000 personen. Het WEF wordt internationaal erkend als een machtig adviesorgaan omdat het een grote invloed op de wereldwijde besluitvorming heeft.

Net als voorgaande jaren waren verschillende consultancykantoren partner van het World Economic Forum, waardoor ze hun visie op belangrijke thema's konden presenteren aan deelnemers. Daarnaast hadden adviesbureaus ook een belangrijk aandeel in het 5-daagse programma, waaronder het geven van keynote presentaties en het faciliteren van discussies en workshops. Consultancy.nl presenteert een overzicht van de adviesbureaus die aanwezig waren tijdens het WEF.

Strategische Partners
Een selecte groep van 100 bedrijven wereldwijd mogen zich 'strategische partner' noemen van het WEF. Dit zijn bedrijven die toonaangevend zijn in hun vakgebied en bijdragen aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke en economische vraagstukken. Onder de 100 bedrijven waren dit jaar 14 adviesbureaus:
- Accenture
- Bain & Company
- Booz & Company
- Boston Consulting Group
- Deloitte
- Ernst & Young
- KPMG
- Mercer / Marsh
- McKinsey & Company
- Publicis
- PwC
- Roland Berger
- Tata Consultancy Services
- Wipro

Industrie Partners
Naast de 100 strategische partners heeft het WEF ook meer dan 200 'Industry Partners'. Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken binnen een bepaalde industrie. Acht adviesbureaus waren in 2012 industrie partner:
- A.T. Kearney
- Alix Partners
- Arup
- Booz Allen Hamilton
- FTI Consulting
- PwC
- Perot Group
- Rothschild Group

Consultancy Nieuws

 • De belangrijkste succesfactoren voor consultancybureaus

  Wat zijn de belangrijkste succesfactoren voor consultancybureaus? Uit onderzoek blijkt dat klanten van de meeste waarde hechten aan ‘kennis van zaken’ en ‘succesvolle implementaties’, gevolgd door ‘klantgerichtheid’ »

 • 8 adviesbureaus op Nederlandse Carrieredagen 2014

  Op 28 en 29 november vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de Nederlandse Carrière dagen plaats. Acht adviesbureaus zijn ook dit jaar weer aanwezig tijdens het evenement, en leveren een inhoudelijke bijdrage »

Accenture Nieuws

 • 8 adviesbureaus op Nederlandse Carrieredagen 2014

  Op 28 en 29 november vindt in de Jaarbeurs in Utrecht de Nederlandse Carrière dagen plaats. Acht adviesbureaus zijn ook dit jaar weer aanwezig tijdens het evenement, en leveren een inhoudelijke bijdrage »

 • Accenture tekent partnership met Girls Who Code

  Accenture heeft een partnership afgesloten met Girls Who Code, een non-profit organisatie die jonge vrouwen helpt met een carrière in technologie. De partnership is onderdeel van Accenture’s 'Skills to Succeed' initiatief »