22 adviesbureaus op World Economic Forum in Davos

6 februari 2012 Consultancy.nl

Het World Economic Forum (WEF) heeft in de laatste week van januari plaatsgevonden in het mondaine Davos. Deze jaarlijkse bijeenkomst van de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici en geselecteerde intellectuelen en journalisten, telt in totaal zo'n 2.000 personen. Het WEF wordt internationaal erkend als een machtig adviesorgaan omdat het een grote invloed op de wereldwijde besluitvorming heeft.

Net als voorgaande jaren waren verschillende consultancykantoren partner van het World Economic Forum, waardoor ze hun visie op belangrijke thema's konden presenteren aan deelnemers. Daarnaast hadden adviesbureaus ook een belangrijk aandeel in het 5-daagse programma, waaronder het geven van keynote presentaties en het faciliteren van discussies en workshops. Consultancy.nl presenteert een overzicht van de adviesbureaus die aanwezig waren tijdens het WEF.

Strategische Partners
Een selecte groep van 100 bedrijven wereldwijd mogen zich 'strategische partner' noemen van het WEF. Dit zijn bedrijven die toonaangevend zijn in hun vakgebied en bijdragen aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke en economische vraagstukken. Onder de 100 bedrijven waren dit jaar 14 adviesbureaus:
- Accenture
- Bain & Company
- Booz & Company
- Boston Consulting Group
- Deloitte
- Ernst & Young
- KPMG
- Mercer / Marsh
- McKinsey & Company
- Publicis
- PwC
- Roland Berger
- Tata Consultancy Services
- Wipro

Industrie Partners
Naast de 100 strategische partners heeft het WEF ook meer dan 200 'Industry Partners'. Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken binnen een bepaalde industrie. Acht adviesbureaus waren in 2012 industrie partner:
- A.T. Kearney
- Alix Partners
- Arup
- Booz Allen Hamilton
- FTI Consulting
- PwC
- Perot Group
- Rothschild Group

Consultancy Nieuws

 • Qhuba: Zorg zet strategische stappen op ICT gebied

  Strategische keuzes in de zorg zijn lange tijd uitgesteld, maar in het kader van krappere budgetten en een efficiënter en effectiever zorgproces zullen de komende periode de nodige stappen gezet worden »

 • Utrecht en Ecofys genomineerd voor EUROCITIES Award

  EUROCITIES heeft de negen genomineerde steden voor zijn jaarlijkse awarduitreiking bekend gemaakt. Onder de potentiële winnaars bevindt zich ook een project van de Gemeente Utrecht en Ecofys »

Accenture Nieuws

 • Manon van Beek kanshebber Topvrouw van het Jaar

  De finalisten voor de 'Topvrouw van het Jaar' zijn bekendgemaakt: Manon van Beek, Country Managing Director van Accenture, Frederieke Leeflang, Bestuursvoorzitter van Boekel en Annemieke Nijhof, CEO van Tauw »

 • TNT neemt Accenture in de arm voor reorganisatie

  Accenture neemt de komende vijf jaar de backoffice van TNT Express voor zijn rekening. De outsourcing van de pakketbezorger is onderdeel van een reorganisatie die erop gericht is de winstgevendheid en groei te verhogen »