22 adviesbureaus op World Economic Forum in Davos

6 februari 2012 Consultancy.nl

Het World Economic Forum (WEF) heeft in de laatste week van januari plaatsgevonden in het mondaine Davos. Deze jaarlijkse bijeenkomst van de CEO's van de grootste bedrijven ter wereld, internationale politici en geselecteerde intellectuelen en journalisten, telt in totaal zo'n 2.000 personen. Het WEF wordt internationaal erkend als een machtig adviesorgaan omdat het een grote invloed op de wereldwijde besluitvorming heeft.

Net als voorgaande jaren waren verschillende consultancykantoren partner van het World Economic Forum, waardoor ze hun visie op belangrijke thema's konden presenteren aan deelnemers. Daarnaast hadden adviesbureaus ook een belangrijk aandeel in het 5-daagse programma, waaronder het geven van keynote presentaties en het faciliteren van discussies en workshops. Consultancy.nl presenteert een overzicht van de adviesbureaus die aanwezig waren tijdens het WEF.

Strategische Partners
Een selecte groep van 100 bedrijven wereldwijd mogen zich 'strategische partner' noemen van het WEF. Dit zijn bedrijven die toonaangevend zijn in hun vakgebied en bijdragen aan het oplossen van wereldwijde maatschappelijke en economische vraagstukken. Onder de 100 bedrijven waren dit jaar 14 adviesbureaus:
- Accenture
- Bain & Company
- Booz & Company
- Boston Consulting Group
- Deloitte
- Ernst & Young
- KPMG
- Mercer / Marsh
- McKinsey & Company
- Publicis
- PwC
- Roland Berger
- Tata Consultancy Services
- Wipro

Industrie Partners
Naast de 100 strategische partners heeft het WEF ook meer dan 200 'Industry Partners'. Dit zijn bedrijven die bijdragen aan het oplossen van complexe vraagstukken binnen een bepaalde industrie. Acht adviesbureaus waren in 2012 industrie partner:
- A.T. Kearney
- Alix Partners
- Arup
- Booz Allen Hamilton
- FTI Consulting
- PwC
- Perot Group
- Rothschild Group

Consultancy Nieuws

 • 3D printmarkt groeit explosief naar 17 miljard in 2020

  Dankzij de gigantische voordelen die 3D-printen te bieden heeft voor de maakindustrie zal de wereldwijde markt voor 3D-printen naar verwachting groeien van $4,5 miljard anno 2015 naar $17,2 miljard in 2020 »

 • Raamwerk voor verandermanagement binnen de zorg

  Drie adviseurs van Gupta Strategists – Joep Jacobs, Niels Hagenaars en Willem van der Veer – hebben een praktisch raamwerk ontwikkeld voor het succesvol doorvoeren van verandering binnen de zorgmarkt »

Accenture Nieuws

 • Accenture koopt Schlumberger Business Consulting

  Accenture heeft Schlumberger Business Consulting, de management consulting praktijk van Schlumberger, overgenomen. 250 consultants van SBC maken de overstap naar de Strategy praktijk van Accenture »

 • Nederland koploper wereldwijd in digitale transformatie

  Optimaal gebruik van digitale technologieën in de top tien economieën ter wereld kan $1,36 biljoen aan extra BBP opleveren in 2020. Een rapport van Accenture toont dat Nederland de hoogste ‘digital density’ ter wereld heeft »