OC&C Strategy Consultants betrekt nieuw kantoor Rotterdam

11 mei 2016 Consultancy.nl

Consultancykantoor OC&C Strategy Consultants heeft zijn intrek genomen in zijn nieuwe Rotterdamse kantoor aan de Maas, het vroegere kantoorpand van De Nederlandsche Bank. Het interieur van het nieuwe kantoor is ontworpen door Fokkema & Partners Architecten en combineert de rauwheid van de Rotterdamse haven met een fijne afwerking en oog voor esthetiek en rust.

Met 500+ consultants in Europa, Azië, en Noord- en Zuid Amerika behoort OC&C Strategy Consultants tot een van de grotere strategische advieskantoren ter wereld. OC&C is gespecialiseerd in private equity, FMCG, retail en transport & logistiek en heeft zich met succes weten te positioneren tussen de grotere strategiespelers als McKinsey & CompanyThe Boston Consulting Group (BCG) en Bain & Company.

De afgelopen jaren was het Nederlandse kantoor van OC&C gevestigd aan Weena 157, maar vorig jaar maakte OC&C bekend te gaan verhuizen naar een “prachtig kantoorpand” van zo’n 2.000 m2 aan De Boompjes 250, gelegen direct aan de Maas, is het oude kantoorpand van De Nederlandsche Bank. Dirk Rens, partner bij OC&C Strategy Consultants, gaf vorig jaar aan: “Na twintig jaar aan het Weena was het tijd voor een nieuwe kantoorruimte. De Nieuwe Boompjes heeft een prachtige industriële, Rotterdamse uitstraling en past daarom goed bij OC&C.” Voor het ontwerp van het interieur nam het strategie advieskantoor de expertise van Fokkema & Partners Architecten in de arm.

OC&C Strategy Consultants betrekt nieuw kantoor Rotterdam

Fokkema & Partners vertelde onlangs tegenover platform Architectenweb meer over het interieur en hoe het ontwerp tot stand is gekomen. Zo beoogde het strategie adviesbureau vooraf een traditionele kantoorindeling, met grote gesloten ruimtes. OC&C en Fokkema & Partners analyseerden hierop de werkprocessen, waarna alsnog gekozen werd voor zowel gesloten als open werkruimtes.

Kijkend naar het ontwerp van het interieur is er gekozen voor enerzijds een rauwe kant van hergebruikte materialen, die de ‘ruwe sfeer van de Rotterdamse haven’ weerspiegelen. Voorbeelden zijn de gebruikte betonnen kolommen of stalen balken afkomstig zijn uit bruggen, die in het interieur verwerkt zijn, maar bijvoorbeeld ook de tafelbladen, die zijn gemaakt uit hout dat vroeger voor kolentransporten werd ingezet. Anderzijds hebben de architecten gekozen voor een fijne afwerking van deze rauwe elementen. Er is gekozen voor eenvoudige lijnen en specifieke details in het interieur die verwijzen naar de geschiedenis van het voormalig DNB kantoorpand, dat dateert uit de jaren ’50.

Bij het ontwerp kregen Fokkema & Partners te maken met enkele uitdagende aspecten. Zo kent het nieuwe kantoor van OC&C twee verdiepingen, die vroeger fungeerden als theater en ook ooit waren omgebouwd tot woonappartementen. Bij een van de verdiepingen was er bijvoorbeeld geen vlakke vloer aanwezig, aangezien deze dienst deed als orkestbak. “Om de royale verdiepingshoogten (3,6 meter) te behouden, zijn de installaties en ventilatiekanalen in het zicht geplaatst. Hierdoor kan ook het puntdak van de bovenste verdieping in volle glorie worden aanschouwd. Bedieningskasten voor de luchtbehandeling werden uit oogpunt van de esthetiek juist aan het oog onttrokken”, leggen de architecten uit.

De werkplekken van de OC&C consultants zijn in het nieuwe kantoor langs de gevel gepositioneerd. Daarnaast kunnen de medewerkers gebruikmaken van vergaderruimtes, die in het midden van het kantoor zijn ondergebracht. Ook beschikt het kantoor op de bovenste verdieping over twee terrassen en een bar. Kijkend naar de ruimtelijke aspecten van het kantoor heeft Fokkema & Partners gekozen voor ononderbroken, lange zichtlijnen die worden begeleid door strategisch geplaatste elementen. Het ontwerp brengt volgens de architecten een zekere rust met zich mee: “Het ontwerp beoogt de symmetrie intact te houden en geen elementen toe te voegen die deze verstoren. Dankzij de visuele rust komt een bijzonder element als de spiraaltrap bovendien extra tot zijn recht.”

Tenslotte is ten aanzien van het kleurenschema van het nieuwe kantoorinterieur gekozen voor een basis van ton-sur-ton palet van huidskleur. Fokkema & Partners: “Ter contrast zijn zwarte elementen en lijnen toegevoegd, zoals te zien is in de plafonds, ramen en kasten. De elementen zijn zo geplaatst, dat onafhankelijk van het gezichtspunt op het interieur alle elementen zichtbaar zijn. Dankzij het ‘neutrale’ kleurenschema kan ook de kunstcollectie de volle aandacht krijgen.”

Nieuws

Meer nieuws over